Traditioner i de tre afdelinger

Fastelavn
Sædvanligvis fejrer vi altid fastelavn fastelavnsmandag. (aldrig i uge 7) Vi vil gerne, det er så hyggeligt som muligt, derfor vil I opleve, at vi fejrer det i afdelingerne. Børnene klæder sig ud hjemmefra, og katten slås af tønden. I forældre er altid velkomne til at se på.       

Koloni                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          I foråret har alle afdelinger en "koloni" med børnene, det er bare forskelligt hvad de gør. Børnene, i Hedemarken, er på  koloni i to dage, de sidste år er turen gået til Kildeborg lejeren. Børnene, i Hvidbjerg, har en overnatning i Hvidbjerg børnehaven. Børnene, i Rønbjerg, har en overnatning i den shelter, der er beliggende ved Rønbjerg plantage.   

Hvert hus har en fest for børn, søskende og forældre
Det er forskelligt for de tre afdelinger hvornår og hvordan festen afholdes. Hedemarken og Rønbjerg har i flere år haft festen i juni. Hvidbjerg har haft festen i oktober. Det der er meget vigtig for os er, at alle har en dejlig eftermiddag/aften, hvor man som familie kan nyde barnets/børnenes institution.

Bedste- og oldeforældredag 
Afdelinger bestemmer selv hvornår og hvordan Bedste-og oldeforældre dagen afholdes. Det der er fælles for bedste -og oldeforældre dagene er børnenes glæde ved, at vise deres bedste- og oldeforældre, hvordan deres institution ser ud, at  få kaffe/the og hygge sig med forskellige aktiviteter.

Juletræet tændes på kasernen
Hvert år tager børnene over på kasernen, hvor vi ser deres store juletræ bliver tændt. Børnene synger julesange, musikkorpset spiller og julemanden kommer på besøg.

Julefrokost for børnene                                                                                                                                                                                                                                                                                                           I december måned afholder hver afdeling en typisk dansk julefrokost for børnene. Børn og personale er fest klædte og er klar til at hygge ved julebordene.

Julehygge for børn, søskende og forældre
Hver afdeling har en julefest, for børnene, men det er forskelligt hvordan det afholdes. Hedemarken holder julefest om formiddagen for alle børnene, hvor de synger og hygger sig i hallen. Om eftermiddagen er forældre og søskende inviteret til kaffe/the/saft og æbleskiver. I Hvidbjerg har de en juletræsfest, hvor søskende og forældre er inviterede, her danser de omkring træet, synger og hygger med kaffe/the/saft og æbleskiver. I Rønbjerg afholder de Luciaoptog, hvor forældre og søskende er inviterede, her hygger de med kaffe/the/saft og æbleskiver.

Fotografering
En professionel fotograf tager gruppebilleder af børnene. Billederne er forældrebetalte og skal bestilles forud.

Publiceret 30-03-2020